- Foto: Pexels

7/8- Motivational Monday

När måndagen kommer smygande och helgen känns avlägsen, är det lätt att drabbas av måndagsångest och brist på motivation. Men den 7 augusti är det äntligen dags för Motivational Monday.


Bakgrunden till Motivational Monday den 7 augusti

Motivational Monday grundades av en passionerad och engagerad grupp individer med en gemensam önskan om att skapa en positiv start på veckan för människor över hela världen. Ursprunget till denna globala rörelse kan spåras tillbaka till det digitala landskapet, där sociala medier och internets kraft visade sig vara värdefulla verktyg för att dela budskap om motivation, självförbättring och positivitet.

Initiativtagarna till Motivational Monday ville utnyttja internet för att skapa en gemenskap där människor kunde dela inspirerande citat, berättelser om personlig framgång och uppmuntrande bilder. Detta skulle ge en motvikt till den vanliga negativa tonen som ofta associeras med måndagar. Genom att dela positiva budskap på måndagar, skulle rörelsen fungera som en kraftfull påminnelse om att varje ny vecka är en möjlighet till nya början och framsteg.

Hur firas Motivational Monday den 7 augusti?

För att förstärka känslan av samhörighet och motivation, engagerar sig anhängare av Motivational Monday i olika aktiviteter och kampanjer som syftar till att lyfta andras andar.

  1. Delning av inspirerande inlägg: På Motivational Monday den 7 augusti, fylls sociala medie-flöden av inspirerande citat, bilder och videor. Användare delar sina personliga berättelser om framgång och motgång, vilket ger andra styrka och mod att ta sig an veckans utmaningar.

  2. Utmaningar och tävlingar: Många organisationer och communitys skapar utmaningar och tävlingar på denna dag. Det kan vara allt från att utmana sig själv att ta ett steg utanför sin komfortzon till att dela kreativa idéer om hur man håller motivationen vid liv.

  3. Evenemang och webinarier: Virtuella evenemang och webinarier anordnas för att erbjuda experttips om personlig utveckling och motivation. Dessa möten ger deltagarna möjlighet att interagera och ställa frågor för att ytterligare öka engagemanget.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

6/8 Internationella dagen för frisk andedräkt

8 augusti – Kräftpremiär

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12