- Foto: Pexels

13/8 Vänsterhäntas dag

Vänsterhäntas dag, som infaller den 13 augusti varje år, är en speciell dag tillägnad alla vänsterhänta runt om i världen.


Vänsterhäntas dag – 13 augusti

Denna unika högtid är till för att uppmärksamma och fira den vänstra handens betydelse i en i huvudsak högerhänt värld. Det är en dag som syftar till att öka medvetenheten om vänsterhänta personers erfarenheter och utmaningar, samt att hylla deras kreativitet och unika förmågor.

Hur firas Vänsterhäntas dag den 13 augusti?

Här är några idéer om hur du kan delta i firandet och visa din uppskattning för vänsterhänta personer:

  1. Skapa med vänsterhanden: Om du är högerhänt, varför inte utmana dig själv genom att prova att skriva, rita eller använda musen med vänsterhanden? Det kan ge dig en liten inblick i vardagen för vänsterhänta och öka förståelsen för deras perspektiv.

  2. Dela kunskap och fakta: Sprid medvetenhet om vänsterhäntas dag genom att dela fakta och intressanta saker om vänsterhänta på sociala medier eller genom att diskutera ämnet med vänner och familj.

  3. Fira vänsterhänta förebilder: Lyft fram framstående vänsterhänta personer inom olika områden, som vetenskap, konst, politik eller sport, och fira deras bidrag till samhället.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

11/8 - Feel Good Friday

12/8 Loppmarknadens dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!