- Foto: Pexels

30/8 - Stranddagen

Stränderna har alltid varit en central plats för avkoppling, nöjen och gemenskap. Denna särskilda dag firas varje år den 30 augusti och är en hyllning till de sandiga kusterna som ger oss så mycket glädje.


Bakgrund till strandens dag

Stränder har alltid varit en plats för avkoppling, njutning och gemenskap. För att hylla denna naturliga oas av sol, sand och salta vågor instiftades stranddagen. Denna speciella dag firas varje år den 30 augusti och är ett tillfälle för människor att komma samman, njuta av naturens underverk och skapa minnen vid vattenbrynet. Bakom denna traditionsenliga dag finns en strävan att uppmuntra människor att värdesätta och bevara våra stränder och kustnära områden för framtida generationer

Hur firas strandens dag den 30 augusti?

Stranddagen är en tid för människor att samlas och njuta av strandens skönhet och alla aktiviteter den har att erbjuda. Här är tre sätt som vi brukar fira denna speciella dag:

  • Strandstädning och miljöaktiviteter: Många samhällen och organisationer runt om i världen organiserar strandstädningar på Stranddagen. Frivilliga samlas för att rensa stränderna från skräp och plastavfall, och detta är en viktig påminnelse om hur vi alla kan hjälpa till att bevara havsmiljön.

  • Familjeaktiviteter och picknick: Många familjer ser fram emot att tillbringa Stranddagen tillsammans vid vattnet. Detta inkluderar picknickar, sandslottsbyggen och roliga vattensporter. Barnen älskar att leka i sanden och plaska i vattnet medan föräldrarna njuter av en avkopplande dag med sina nära och kära.

  • Strandfester och musik: För dem som älskar socialt umgänge är Stranddagen också en chans att delta i strandfester och musikarrangemang. Det är en tid att dansa vid vattenkanten, njuta av liveuppträdanden och helt enkelt ha kul i solen. Många stränder erbjuder särskilda evenemang, inklusive DJ-spelningar och strandvolleybollturneringar.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

27/8- Porslinets dag

28/8 - Word of the Day

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12