- Foto: Pexels

28/8 - Word of the Day

Det är den 28 augusti och det betyder att det är dags att fira "Word of the Day"


Word of the day – ordens påverkan på vår kommunikation

Orden vi använder varje dag är inte bara enkla ljud eller bokstäver som sätts samman. De bär med sig kulturella, historiska och emotionella dimensioner som formar vårt sätt att tänka och uttrycka oss. Genom att fira "Word of the Day" erkänner vi den betydelsefulla roll som ord spelar i vår kommunikation och i skapandet av vårt samhälle.

Människor samlas för att diskutera ordets betydelser, användningar och hur det kan integreras i deras dagliga samtal. Det är en tid för att hylla språkets rikedom och förståelsen för hur orden formar vår världsbild.

Hur firas "word of the day" den 28 augusti?

  •  Frågesport: Samla vänner och familj för att fira "Word of the Day" med ett språkligt kalas. Deltagarna delar sina favoritord, uppmanas att använda dagens ord i sina samtal, och tävlar i språkliga utmaningar. Från att skapa skämt med dagens ord till att använda det i korsord eller skapande skrivande, är detta en festlig och lekfull metod att fördjupa förståelsen för språket.
  •  Språkliga resor: För de äventyrliga är "Word of the Day" en chans att utforska nya språk och kulturer. Många använder dagen som en anledning att lära sig ett nytt ord på ett främmande språk. Detta kan utöka vår horisont och skapa en känsla av gemenskap med människor runt om i världen genom att dela ett gemensamt ord.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

26/8- Alla hundars dag

27/8- Porslinets dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12