- Foto: Pexels

31/8 - Polisens dag

en 31 augusti närmar sig med stora steg och med den kommer en dag dedikerad till att hylla och uppmärksamma våra samhällets beskyddare - poliserna.


Bakgrund till polisens dag

Polisens dag har sina rötter i en önskan om att öka förståelsen mellan poliskåren och medborgarna. Det handlar om att skapa en öppen dialog och en bättre kommunikation mellan dem som jobbar för att upprätthålla lagen och medborgarna som de är till för att skydda. Polisens dag instiftades för att fira och uppmärksamma det arbete som polisen gör dagligen för att skapa trygghet och säkerhet i samhället.

Hur firas polisens dag den 31 augusti?

  • Skicka en tacksamhetsgåva: Ett enkelt sätt att visa din uppskattning är att skicka en tacksamhetsgåva till din lokala polisstation. Det kan vara en korg med godsaker eller en tackkort med hjärtliga ord om deras arbete.

  • Dela på sociala medier: Använd dina sociala medieplattformar för att sprida medvetenhet om polisens dag. Dela fakta om polisens arbete, deras betydelse i samhället och använd gärna hashtaggarna #Polisensdag och #Vardagshjältar för att engagera andra och skapa en positiv dialog om deras insatser.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

28/8 - Word of the Day

30/8 - Stranddagen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!