Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Pontus Rasmussons avslöjande om sitt förflutna: "Vad många inte vet"

Pontus Rasmusson har fått bägge sina Youtube-kanaler nerstängda, och även den nya kanalen Challenge Familjen som han startat med sin mamma Carina och pappa Patrik har släckts ner. Nu kontrar Pontus med en känga riktad mot Youtube.


Den kontroversiella Youtube-profilen och barnidolen Pontus Rasmusson, 24, fick nyligen bägge sina kanaler nedstängda av Youtube. Detta då konstaterat att han brutit mot deras barnsäkerhetspolicy som förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Genom åren har Pontus Rasmusson nämligen lagt ut material där till exempel incest och våldtäkt tas upp i vloggarna, och på sociala medier har han flera gånger anspelat på sex.

På TikTok la han i maj upp ett klipp där det stod: "Om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig. Jag menar, varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp?".

Detta är något som väckt starka reaktioner då hans målgrupp är väldigt ung.  

Svenska Dagbladets stora granskning av Pontus Rasmusson blev startskottet för att YouTube skulle granska Pontus kanaler, och flera samarbetspartners bröt med Pontus Rasmusson. 

Svenska Dagbladets granskning visade även att flera barnfamiljer fått skyhöga telefonräkningar då barn ringt till ett betalnummer för att få vara med i Pontus livesändningar på TikTok. 

Vad barnen inte hade vetat var att varje samtal kostade 9,90. En trebarnsmamma i Småland fick en telefonräkning på över 10 000 kronor. Detta då hennes dotter hade ringt 1000 gånger till Pontus.

Pontus Rasmussons egna ord om nedstängningen: "Jantelagen"

Pontus själv menar att det är på grund av "Jantelagen" som hans kanaler blev nedstängda.

"Vi bor i ett land som säger att går det ”för bra” för någon (en av de snabbast växande kanalerna förra året) så måste du tryckas ner på jorden igen "Jante", skrev han bland annat i en story.

På Youtube hade Pontus Rasmusson över 170 000 prenumeranter. Bildkälla: Youtube/Pontus Rasmusson

Pontus startade nya kanalen Challenge Familjen

Sedan dess har Pontus och hans mamma Carina Rasmusson, 62, och pappa Patrik Rasmusson, 54. startat den nya kanalen Challenge Familjen, men även den kanalen har blivit nedstängd av Youtube.

I beskrivningen till kanalen stod det att läsa: 

"Challenge Familjen är en familj som gör roliga challenges och pranks på svenska. Allt innehåll är Family Friendly PG Clean och passar alla åldrar. Skådespelare är: Patrik, Carina och Pontus Rasmusson". 

Pontus startade kanalen Challenge Familjen, men även den blev nedstängd av Youtube.

Pontus Rasmusson visar sina betyg – och riktar känga mot Youtube

I helgen riktade Pontus en känga mot Youtubes beslut att stänga ner hans kanaler.

"Vad många inte vet är att jag innan jag blev Youtuber läst kurs i juridik på högskolenivå och ibland mina vänner kan även storföretagen göra fel med avtalsbrott...Jag är noga med att följa alla lagar och "guidelines", skriver Pontus på en Snapchat-story som nu blivit viral.

Han följde även upp med att på Instagram Story visa upp sina betyg, och skrev "Jag menar det är ingen hjärndöd kille de bråkar med".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!