Patrik Sjöberg hemma från sjukhuset: "Tappat 15 kilo"

Det var i mitten av mars som Patrik Sjöberg skrevs in på sjukhus för allvarlig lunginflammation. Han berättar nu att det hela tagit väldigt hårt på både kropp och psyke.


Det var i mitten av mars höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 56, blev allvarligt sjuk och fick åka akut in på   sjukhus. Detta berättade dottern Isabelle Sjöberg om för SportExpressen.

Patrik Sjöberg har legat inlagd. Bildkälla: Stella Pictures.

– Patrik är på sjukhus och han behandlas för pneumoni (lunginflammation), sa hon då.

Hon bad också om att allmänheten skulle ge familjen lite lugn och ro. 

På Instagram uppdaterade Sjöberg sina följare: 

”Jag har inte covid-19 men däremot dubbelsidig lunginflammation och en överjobbig blodförgiftning bara för att jag tror att jag fortfarande är 22 och världsrekordhållare men en sak är säker, jag klarar nog inte en sån här vända till med tvåveckors nersövd och blod som inte vill ta till sig mer syre än 0,3...”, skrev han och fortsatte. 

”Att vara nersövd så länge är märkligt minst sagt, när jag väcktes var jag inte den Sjöberg som folk tror att jag är", skrev han då. 

Tappat 15 kilo

Nu är Sjöberg tillbaka i sin vardag men berättar att allt numera känns annorlunda efter sjukhusvistelsen. Han har tappat i vikt och har svårt att avgöra vad som är dröm och verklighet. 

"Jag har fortfarande problem att röra mig och finmotoriken är inte likadan som innan jag blev sjuk och jag har haft problem med aptiten och tappat över 15 kilo, skriver Patrik på sin Instagram.

Han fortsätter: 

"Minnet spelar spratt och jag börjar få flashbacks på drömmar jag hade när jag var nersövd och det är så skruvade och detaljrika mardrömmar som hjärnan uppenbarligen har lagt in i minnesfacken så nu har jag ett helvete att avgöra om jag har drömt eller faktiskt varit med om dom sakerna som sker i drömmen", skriver han. 

Vi önskar Patrik ett snabbt tillfrisknande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!