Fredrik Wikingsson fick sig en rejäl chock när han satt på flyget
Fredrik Wikingsson fick sig en rejäl chock när han satt på flyget - Foto: Anders Wiklund/TT/Instagram/fwikingsson

Fredrik Wikingssons chock på flyget – fick ge sin plats åt kungen: "Den här jäveln"

Alla mot alla-profilen Fredrik Wikingsson satt på ett flyg som alldeles snart skulle ta av från Nice. Då klev kungen på – och då var det bara att maka på sig.


Under fredagen satt programledaren Fredrik Wikingsson, 48, på ett flyg på väg hem från Nice. Allt var frid och fröjd för tv-profilen, som satt placerad på flygets första rad. 

Men så plötsligt fick han sig en riktig chock, när en medpassagerare plötsligt lutade sig fram och frågade om han kunde tänka sig att flytta lite längre bak. 

Fredrik Wikingsson om kungabesöket: "Vad sa du?"

Anledningen? Kung Carl XVI Gustaf, 76, var på ingång – och önskade sitta på Wikingssons plats.

– Jag hade satt mig och så kom nån av kungens vänner och slog sig ned bredvid mig och sa typ: ”Kungen är på väg ombord, har du lust att byta plats med honom?” Jag satt där helt i min egen värld och bara: ”Vad sa du?”. Det är väl kanske klart att kungen inte kliver på först så då ville de undersöka möjligheten till det, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Fredrik Wikingsson beskriver sig inte som någon vidare rojalist, men valde ändå att lyda kungavännen och flytta bak ett par rader.

Foto: Instagram/fwikingsson

Här fångas kungen på bild 

När statschefen kort senare äntrade flygplanet passade han på att knäppa en bild på honom.

”Unika bilder från när jag, trevligt nog, gav upp säte 1F åt... den här jäveln", skriver Fredrik Wikingsson i sina klipp på Instagramstories. 

Se klippet i videospelaren ovan!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!