Polisen, Malmö, brand.
Ett misstänkt brandattentat ägde rum vid Malmöpolisen inatt. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT

Brand vid polisstation under natten – misstänks vara anlagd

Under natten till torsdag uppstod en brand i ett garage i Malmö. Garaget används delvis av polisen som nu misstänker att branden kan ha varit anlagd.


Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten om en brand i ett garage som används av Malmöpolisen. Efter att man hittat brandfarlig vätska i ventilationssystemet misstänker man nu att någon riktat in sig på polisstationen och att branden kan ha varit anlagd. 

– Vi har hittat fynd som tyder på att en brand anlagts, sade Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral, till Kvällsposten.

Brandfarlig vätska

Larmet kom in vid 21.39 i onsdags. Väl på plats upptäckte man att det var en gång i ett garage, som delas av allmänheten och Malmöpolisen, som stod i brand. 

– Det är en form av nödutgång mellan polisens garage och allmänhetens garage. Det har blivit rökutveckling som sipprat in i vårat garage och vi misstänker att någon anlagt en brand i gången mellan polisens och allmänhetens garage, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd, till Kvällsposten.

Branden ska ha orakats av en brandfarlig vätska som runnit in i polisens del av garaget, som spärrades av under onsdagsnatten. Det finns fortfarande inga uppgifter om skador på fastigheten eller fordonen i garagen. 

Tidigare attentat

2017 sprängdes en polisbil utanför samma polisstation. Den gången orsakades explosionen av en så kallad banger. Året därefter riktades ett sprängattentat mot polishuset på Rosengård i Malmö, enligt Kvällsposten

Förra månader hotades polisen i Sundsvall, läs mer om det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!