Einar sköts till döds i oktober 2021
Einar sköts till döds i oktober 2021 - Foto: TT

En person har delgivits misstanke om brott efter mordet på Einár

I oktober förra året sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i södra Stockholm. Nu har en person delgivits misstanke om brott i den mordutredning som pågått efter dödsskjutningen.


Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd på den skyddade hemadressen han bodde på blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han sköts på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen.

Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Person delgiven misstanke i Einárs mordutredning

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i den pågående mordutredningen, vilket P3 Krim var först med att rapportera.

Enligt åklagare Marina Chirakova har personen i fråga blivit tilldelad en försvarare och hörts i ärendet. Misstankegraden är skäligen misstänkt, alltså den lägre graden. 

– Vad personen har sagt och hur personen ställer sig till misstankarna kommenterar jag inte, säger åklagare Marina Chirakova till P3 Nyheter. 

Den misstänkte personen har inte begärts häktad. 

– Jag bedömde att misstanken var så pass svag att tvångsmedel inte skulle användas, säger Marina Chirakova till P3 Nyheter.

Uppgifter: Misstänkte personen fanns i Einárs närhet

Enligt Expressen ska personen ifråga tidigare ha blivit dömd för både vålds- och vapenbrott, och ha kopplingar till ett kriminellt nätverk som är känt av polisen.

Personen ska också ha funnits i Einárs umgängeskrets under en tid före det uppmärksammade mordet, rapporterar tidningen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!