Knep
1 av 3
Hur jobbigt är det inte när man gör en macka men liksom inte riktigt är säker på om man vill ha en till eller inte? Det var när Jessica Forsmark, 22, var och campade för ungefär tre år sedan som hon fick idén. - Foto: Privat/TT Bild
Tips och knep
2 av 3
Hur jobbigt är det inte när man gör en macka men liksom inte riktigt är säker på om man vill ha en till eller inte? Det var när Jessica Forsmark, 22, var och campade för ungefär tre år sedan som hon fick idén. - Foto: Privat
Tips och knep
3 av 3
Hur jobbigt är det inte när man gör en macka men liksom inte riktigt är säker på om man vill ha en till eller inte? Det var när Jessica Forsmark, 22, var och campade för ungefär tre år sedan som hon fick idén. - Foto: Privat

Jessica, 22, har ett riktigt smart knep i köket

Det här är ju rätt genialiskt, eller? När Jessica Forsmark delade med sig av smörpakets-knepet på Facebook tyckte de flesta att det var toppen – medan andra tyckte annat.


Hur jobbigt är det inte när man gör en macka men liksom inte riktigt är säker på om man vill ha en till eller inte?

Det var när Jessica Forsmark, 22, var och campade för ungefär tre år sedan som hon fick idén.

Hon skar en skåra i locket på smörförpackningen och lät kniven sitta kvar – en del saker är ju lite knepiga på campingplatser.

Bildkälla: Privat

– Så var det smidigt i och med att det är lite krångligt att diska på campingplatsen, säger Jessica till Nyheter24.

För att dela med sig av sitt smarta knep la hon upp en bild på Facebook. Där delades den friskt.

Och reaktionerna har varit blandade.

– En del tycker det är äckligt och en del tycker det är praktiskt, säger Jessica.

Själv är hon inte orolig över att det skulle vara ohygieniskt.

– Jag tycker inte att man inte behöver hålla precis allt kliniskt rent. Tror man behöver lite dåliga bakterier för att hålla immunförsvaret i form, säger hon.

Bildkälla: Privat

Vi vet ju sedan tidigare att det inte är farligt att ha osthyveln i kylskåpet, så då borde väl det här också vara lugnt?

Well, det verkar inte vara någon fara.

– I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten, har bakteriologen Agnes Wold tidigare sagt om saken till Nyheter24.

Är du rädd för baciller? Då borde du läsa det här – och det här, om du vågar...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!