TV4 är i kris efter anklagelserna mot Martin Timell.
1 av 2
TV4 är i kris efter anklagelserna mot Martin Timell. - Foto: TT
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg lämnas tv-mässan i Cannes och begett sig hemåt till Stockholm för att hantera situationen som ses som en intern kris.
2 av 2
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg lämnas tv-mässan i Cannes och begett sig hemåt till Stockholm för att hantera situationen som ses som en intern kris. - Foto: TT

Martin Timell tas ur tjänst efter anklagelserna

Martin Timell tas ur tjänst av TV4 efter anklagelser om övergrepp och trakasserier i samband med #metoo kampanjen.


Under veckan har kvinnor gått ut och berättat om övergrepp och sexuella trakasserier de utsatts för under hashtaggen #metoo. Många av förövarna har haft kända namn.

Bland annat Martin Timell har i veckan anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp av bland annat före detta kollegan Lulu Carter och tv-profilen Fenjima Manrique.

I ett pressmeddelande uppger kanalen att Martin Timell tas nu ur tjänst av TV4.

– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Sjöberg säger också att de är viktiga frågor för kanalen och att TV4 tar avstånd från all form av trakasserier och diskriminering.

– Jag vill verkligen också understryka att det här är oerhört viktiga frågor för TV4. Alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet är centrala delar i våra värderingar, och vi tar starkt avstånd från all form av diskriminering och trakasserier, säger Åsa Sjöberg.

Läs också om kända tv-profilens anklagelser mot Martin Timell

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Äntligen hemma?
Tack för din röst!