Elin Ronnydottir i ett flygplan
Elin Ronnydottir i ett flygplan - Foto: Skärmdump från Elins Instagram @ Ronnydottir och Pexels

Flygvärdinnans värsta flygresa någonsin: "Det var som gnistor"

Hur skulle du reagera om det kom gnistor från motorerna under flygresan? I en intervju med Nyheter24 berättar flygvärdinnan Elin Ronnydottir om den värsta flygresan hon har varit med om.


Elin Ronnydottir, 24, har arbetat som flygvärdinna i flera år, sin första flygning gjorde hon 2017. Under sina år i flygindustrin har hon samlat på sig tips och tricks som kan underlätta ditt resande. I en intervju med Nyheter24, berättar Ronnydottir om den värsta flygresan hon har upplevt.

Ronnydottir berättar även hur man överlever en flygplanskrasch, läs mer om det här, och hur du får flygplanet att vänta på dig om du är försenad, läs mer om det här

Elin Ronnydottir utanför ett flygplan Foto: Skärmdump från Elins Instagram @ Ronnydottir

Det kom gnistor från motorerna

24-åringen berättar om en flygtur som gav henne kalla kårar. Det var en helt vanlig flygning, tills passagerarna började att peka ut mot vingarna.

– Jag var dessutom själv ombord, för det var ett väldigt litet flygplan, berättar Ronnydottir. När hon tittade ut mot vingarna fick hon en chock.

– Det var inte lågor, men det var som gnistor ut från motorerna.

Ronnydottir berättar att när hon ringde in till piloterna blev de oroliga, då de inte hade fått någon varning från systemet.

– Hur ska vi göra nu, berättar hon att de tänkte.

Men de lyckades att landa planet utan problem.

Det är den jobbigaste flygpassageraren

Elin Ronnydottir menar att de värsta passagerarna är de som inte tar henne på allvar och nedvärderar hennes yrke. 

– Inte genom att säga det rakt ut, men som kanske inte lyssnar på min order, berättar Ronnydottir.

Hon förklarar att hon är där för passagerarnas säkerhet, inte för att hälla upp kaffe. 24-åringen berättar att passagerare gärna bråkar med henne, när hon ber dem att lägga undan sina datorer, eller att sätta på sig bältet.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!