Ryska influencers klipper sönder sina Chanelväskor.
Ryska influencers klipper sönder sina Chanelväskor. - Foto: Skärmavbild/Instagram/amazing_marina och Skärmavbild/Instagram/victoriabonya

Därför klipper ryska influencers sönder sina lyxväskor: "Hejdå"

I flera videoklipp på sociala medier ses ryska influencers klippa sönder sina väskor från Chanel.
– Om Chanel inte respekterar sina kunder, varför ska vi respektera Chanel? Hejdå!, säger den ryska modellen Victoria Bonya på Instagram.


Varumärket Chanel har stängt samtliga butiker i Ryssland sedan ryska trupper invaderade Ukraina den 24 februari. Här kan du läsa om krigets första månad.

Chanel säljer inte produkter till Ryssland

Nu har det franska lyxmärket dessutom tagit beslutet att inte sälja några produkter till individer som har för avsikt att föra in dessa i Ryssland, vilket bland andra BBC rapporterat om. 

Enligt ett uttalande från företaget har man därför infört en process där man frågar kunder var de bor för att säkerställa att Chanel-produkterna inte kommer att användas i Ryssland.

Ryska influencers förstör Chanelväskor

Men förbudet har väckt starka känslor i sociala medier, särskilt bland ryska influencers som nu delar videoklipp där de klipper sönder Chanelväskor som de redan har i sin ägo.

Detta i protest mot varumärkets nya policy.

– Inte ett enda föremål eller märke är värd min kärlek för mitt fosterland och min självrespekt, säger tv-personligheten Marina Ermoshkina i en video inför sina 300 000 Instagramföljare, varpå hon klipper sönder sin väska.

– Jag är emot ryssfobi och jag är emot märken som stödjer ryssfobi. Om att äga en Chanel innebär att sälja ut mitt fosterland, då behöver jag inte en Chanel.

"Varför ska vi respektera Chanel?"

Även influencern och dj:n Katya Guseva, som har över 580 000 följare på Instagram, förstör sin Chanelväska i en video.

– Jag säger nej till Chanel. De tvingar mig att skriva under ett förödmjukande dokument, vilket tvingar mig att avvisa mitt fosterland till förmån för deras varumärke, säger hon och tar till saxen för att förstöra lyxväskan.

– Jag behöver den inte längre. Hejdå Chanel.

Även den ryska modellen Victoria Bonya, som numera bor i Monaco och har 9,3 miljoner följare på Instagram, säger adjö till varumärket.

– Om Chanel inte respekterar sina kunder, varför ska vi respektera Chanel? Hejdå!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!