Nu kan det bli brottsligt med oskyddat sex i Kanada.
Nu kan det bli brottsligt med oskyddat sex i Kanada. - Foto: Isabell Höjman/Fredrik Sandberg/TT

Här kan oskyddat sex vara brottsligt

Domen slår fast att det räknas som sexuellt ofredande vid oskyddat sex. Detta efter att en man dömdes för att han inte använt kondom när han hade sex med en kvinna han just träffat.


En man i Kanada döms nu för att han inte använt kondom när han hade sex med en kvinna han just träffat, skriver Expressen med hänvisning till Reuters. Mannen döms eftersom kvinnan uppger att hon inte visste att han inte använde kondom – eller gått med på det. 

Det kanadensiska paret träffades på nätet och hade sex två gånger under 2017. Första gången ska mannen ha använt kondom men inte den andra gången. Det är vid det andra tillfället som kvinnan menar att hon inte var medveten om att mannen inte använde kondom. 

"Eftersom ja betyder ja och nej betyder nej, kan det inte innebära att ”nej, inte utan kondom” betyder ”ja, utan kondom", skriver domare Sheilah Martin enligt Reuters.

Mannen döms för ofredande

Den kanadensiska domstolen var däremot inte enig i domen, men valde till slut att döma mannen för sexuellt ofredande.

"Att inse att kondomanvändning kan vara en del av den sexuella aktiviteten är också det enda sättet att respektera samtycke vid varje sexuell handling, varje gång", står det i domen som citeras av Reuters.

Enigt Kanadas lag krävs det bevis på uteblivet samtycke för att en sexuell aktivitet ska räknas som sexuellt ofredande.

/
sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!