Brommapojkarna tog tre blytunga poäng.
Brommapojkarna tog tre blytunga poäng. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

BP:s succé – slog Norrköping

Den allsvenska nykomlingen Brommapojkarna fortsätter att imponera. Borta mot svårspelade IFK Norrköping blev det seger med 2–0.

Ludvig Fritzson gav "BP" ledningen när han nickade in ledningsmålet i början av den andra halvleken.

Norrköping hade flera jättechanser för kvittering, men 18-årige Filip Sidklev i BP-målet stod för flera vassa räddningar och i stället kunde bortalaget kontra in 2–0 i 90:e minuten. Marijan Cosic fick bollen strax utanför straffområdet och skruvade dit den i bortre krysset.

"Peking" fick, bortsett från förlusten, även vinka adjö till nyckelspelaren och poängmaskinen Arnór Sigurdsson. Islänningen, som fick kliva av skadad i slutskedet, är avstängd i kommande matchen mot Djurgården och har sedan tidigare meddelat att han lämnar Norrköping i sommar.

Brommapojkarna är femma i tabellen med 19 poäng. IFK Norrköping, som inkasserade tredje raka förlusten, är sexa på 17.