Ulrika Jonsson
Ulrika Jonsson berättar nu om mötet med prinsen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ulrika Jonsson om mötet med prinsen: "Han behandlade mig som att jag var en kossa"

Att vara kunglig är ingen absolut garanti för att vara väluppfostrad – något som Ulrika Jonsson fick lära sig den hårda vägen. Nu berättar hon om sitt fruktansvärda möte med den brittiske prinsen.


Sedan 2001 har den amerikansk-australiska kvinnan Virginia Giuffre riktat anklagelser mot brittiska prins Andrew. Virginia hävdar att Andrew ska ha våldtagit henne när hon var 17 år och därmed minderårig.

Virginia Giuffre har anklagat prins Andrew för att ha utnyttjat henne sexuellt. Bildkälla: AP Photo/Bebeto Matthews/TT Bild

Virginia Giuffre anklagade Andrew för att ha utnyttjat henne sexuellt vid tre tillfällen. Första gången i London när hon var 17 år gammal, och därefter i New York och sedan på Jeffrey Epsteins privata ö i Karibien.

Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell. Epstein anhölls sommaren 2019 då han ägnade sig åt sexhandel med minderåriga. Han hittades död i sin cell på häktet. Ghislaine var Epsteints medbrottsling, och hon dömdes till 20 års fängelse för sexhandel. Hon hjälpte Epstein att utnyttja minderåriga sexuellt. Bildkälla: Stella Pictures.

I februari 2022 nådde prins Andrew och Virginia Giuffre en förlikning. Enligt det amerikanska magasinet Time så fick Giuffre 151 miljoner kronor.

Prins Andrew, 63, är den nu avlidna drottning Elizabeths tredje barn. 

Drottning Elizabeth och prins Andrew. Bildkälla: Stella Pictures.

De sexuella övergreppen som Andrew anklagades för skakade det brittiska kungahuset, och i januari 2022 blev Andrew av med sina militära titlar och sitt kungliga beskydd. 

En tydlig markering mot Andrew av hans egen mamma, som gick bort några månader senare – närmare bestämt den 8 september 2022.

Prins Andrew. Bildkälla: Steve Parsons/Pool Photo via AP/TT Bild

Ulrika Jonsson om mötet med prins Andrew

Den svenska programledaren Ulrika Jonsson, 55, bor i England och där jobbar hon med både tv och media.

Hon är fast krönikör på den brittiska tabloiden The Sun, och hon har skrivit flera krönikor som skapat starka reaktioner. I november 2022 berättade Ulrika att hennes "ansikte kollapsar", något som har gjort att hon nu undviker att se sig i spegeln.

Ulrika Jonsson är krönikör på The Sun. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika har även berättat mer om sin relation med Sven-Göran "Svennis" Eriksson – det kan du läsa mer om här.

Ulrika Jonsson är känd för att säga vad hon tycker, och hennes senaste krönika handlar om narcissistiska människor. Både Donald Trump och Ghislaine Maxwell toppar Ulrikas lista. Men de är inte ensamma.

Även prins Andrew kvalar in på listan, och i krönikan berättar då om sitt första möte med den brittiske prinsen. Något som Ulrika tycks minnas med fasa än idag.

En 22-årig Ulrika Jonsson 1989. Bildkälla: Anders Holmström/TT Bild

"Jag träffade honom när jag var 20 år på slottet Windsor. Han synade mig från topp till tå som att jag var en kossa på en boskapsmarknad. Eller som att han var Gud själv. Det var fruktansvärt obekvämt", skriver Ulrika Jonsson i The Sun.

Här kan du läsa mer om Ulrika Jonsson – om affären med Svennis, hennes karriär och hur hennes liv ser ut idag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!