Vilka solglasögon passar min ansiktsform?
De här solglasögonen ska du ha – baserat på din ansiktsform.

Vilka solglasögon passar mig? Här är de bästa solglasögonen för din ansiktsform

Har du ovalt ansikte som Kim Kardashian eller kanske runt som Selena Gomez? Eller rektangulärt som Jennifer Aniston? Oavsett vilket så finns det med största sannolikhet ett par solglasögon som passar just din ansiktsform.


Nu är det vår, och dagarna blir både längre och ljusare. Och det betyder bara en sak – att det snart är dags att investera i ett par nya solglasögon för att skydda dig mot solens strålar – och om vi ska erkänna det – även se lite coolare ut på uteserveringen, stranden eller picknicken.

Rihanna passar faktiskt i allt! Bildkälla: Stella Pictures.

Men vilka solglasögon ska du satsa på? Nedan listar vi olika solglasögon-modeller som passar just din ansiktsform.

Solglasögon för runt ansikte

Om du har ett runt ansikte är det bäst att välja solglasögon med skarpa linjer och vinklar för att skapa en kontrast mot de mjuka linjerna i ditt ansikte.

Wayfarer-modellen, som finns från flera olika märken så som Gucci, Celine och Yves Saint Laurent, är en klassiker som fungerar bra för detta ändamål. Andra alternativ inkluderar aviator-stilen, rektangulära solglasögon och cateye-formade glasögon.

Selena Gomez är en kändis med rund ansiktsform. Bildkälla: Stella Pictures.

Selena Gomez i aviator-solglasögon. Bildkälla: Stella Pictures.

Solglasögon för ett fyrkantigt ansikte

Fyrkantiga ansikten har vanligtvis skarpa linjer och vinklar, så det är bäst att välja solglasögon som mjukar upp dessa drag. Runda solglasögon är ett bra val för detta ändamål, liksom pilotbågar med mjukare kurvor.

Angelina Jolies signum är ett par pilotbrillor. Bildkälla: Stella Pictures.
Något som passar henne då hon har ett fyrkantigt ansikte. Bildkälla: AP Photo/Domenico Stinellis/TT Bild
Margot Robbie har en fyrkantig ansiktsform. Bildkälla: Evan Agostini/Invision/AP/TT Bild

Solglasögon för hjärtformat ansikte

För hjärtformade ansikten är det bäst att välja solglasögon som balanserar dina drag genom att framhäva din underkäke och dölja din panna. Solglasögon med rundade kanter som cateye-modellen fungerar bra.

Scarlett Johansson har hjärtformat ansikte – en ansiktsform som passar fint i cateye-modell. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Även Aviator-modellen och ovala solglasögon funkar fint för det hjärtformade ansiktet.

Supermodellen Naomi Campbell har hjärtformat ansikte. Bildkälla: AP Photo/Thibault Camu/TT Bild

Solglasögon för ett rektangulärt ansikte

Om du har ett rektangulärt ansikte är det bäst att välja solglasögon som mjukar upp dina drag och skapar en illusion av bredd. Runda och ovala solglasögon är bra val, liksom solglasögon med mjuka kurvor och en låg brygga.

Jennifer Aniston har ett rektangulärt ansikte. Bildkälla: AP Photo/Lewis Joly/TT Bild

Solglasögon för ett ovalt ansikte

Om du har ett ovalt ansikte kan du ha tur eftersom de flesta solglasögonstilar kommer att fungera för dig. Välj en solglasögon som passar din personliga stil, men undvik solglasögon som är för stora eller för små i förhållande till ditt ansikte. Ett exempel på en tidlös solglasögonform för ovala ansikten är Aviator-modellen.

Kim Kardashian har ovalt ansikte. Det gör att hon kan ha de allra flesta stilar – något som verkligen märks då hon ofta experimenterar med lite mer okonventionella solglasögon. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Även Rihanna har ett ovalt ansikte, och precis som Kim Kardashian så testar hon gärna olika modeller. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!