Stockholm

Bloggtävlingen: Vimmelmamman

Cellgifter, cancer, champagne och röda mattan.


Läs mer

Nyheter24 fortsätter den stora omröstningen om landets bästa blogg inom mode och livsstil. I dag intervjuar vi Vimmelmamman som ligger på en andra plats med 17 procent av rösterna i skrivande stund.

Vimmelmamman är bloggen som plötsligt ökade från 40 till cirka åtta tusen besökare per dag. Bakom bloggen står 42-åriga Lotta Gray som flyttade från det röda huset på landet utanför Örebro till Stockholm och blev vimmelreporter för Se & Hör. Eftersom hon älskar att skriva startade hon bloggen Vimmelmamman för två och ett halvt år sedan.

Vad handlar din blogg om?

–Från början var det en vanlig blogg. Jag la upp bilder och skrev om mitt liv. Eftersom jag är vimmelreporter för Se & Hör blev det mycket bilder från röda mattan, kändisar och liknande, men också från min vardag i Enskede. Men i maj förra året fick jag beskedet som kom att förändra mitt liv och ta beslutet att lägga ner eller fortsätta blogga. Jag valde det senare.

Lotta Gray fick beskedet på Södersjukhuset i Stockholm. Cancer. En tumör, stor som en klementin, hade växt i magen i fyra år. Hon opererades direkt. 80 centimeter tarm togs bort.

–Sedan dess har jag fått fler och fler läsare varje dag. Jag tror att det har att göra med att jag blandar unika bilder från sjukhuset där jag visar cellgiftsbehandlingen och hur jag kämpar med min cancer samtidigt som jag i andra blogginlägget lägger upp bilder från fest och glamour. Röda mattan och champagne blandat med sjukhus och cellgifter.

Samtidigt påpekar Gray att hon inte förändrat hur hon skriver.

–Det är ju fortfarande en personlig blogg, men det personliga har blivit privat. Jag tror också att människor kan tycka att det är spännande att följa min resa eftersom jag fortfarande inte vet om jag kommer överleva min cancer.

Okej. Från något tråkigt till det romantiska. Hur firade du Alla hjärtans dag i går?

–Jag var på Parbio med min man, åt lunch på Thank God its Friday. På kvällen åt vi hos några vänner. Sedan gick vi hem och myste. Det var en lugn, stillsam och romantisk dag och kväll.

Det går bra för dig i bloggtävlingen på Nyheter24. Du ligger på en andra plats. Vad är ditt knep?

– Jag har inget direkt knep. Men i går kväll länkade jag till tävlingen på min blogg. Annars vet jag inte. Men tror att många av mina läsare är lojala och kommer gå in och rösta på mig.

Läser du några av de andra bloggarna i tävlingen?

–Genom mitt jobb så kan jag göra det ibland, men väldigt sporadiskt. Privat händer det att jag går in på Elin Klings blogg.

Vad kommer du handla från Natalie Schuterman om du vinner presentkortet på 15 000 kronor?

– Oj, svår fråga. Jag vet inte riktigt. Men väskor, har de det? I såna fall väskor och kanske skor.

Rösta i tävlingen här!

Du som röstar kan också vinna ett presentkort på 15 000 kronor hos Nathalie Schuterman.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.