Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se Russell Crowe som Robin Hood

- 28/04/2009, 13:03 -

Första bilderna på nya uppdaterade Robin Hood.

Nu har den första bilden kommit på Russell Crowe som Robin Hood i den nya filmatiseringen av klassikern.

Crowe återförenas med en gammal bekant. Ridley Scott, regissören från braksuccén Gladiator. Och det är en uppdaterad version av den gamle stråtrövarlegenden som tog från rika och gav till de fattiga.

Med Caesarfrisyr och nybantad fysik - och framförallt så skippar Crowe de karaktäristiska tajtsen.

– Han har inte de gamla Robin Hood-tajtsen, säger producenten Brian Grazer till USA Today.

– Han har ett armborst. Han är väldigt medeltida. Han ser, om något, mer ut som han gjorde i Gladiator än hur vi är vana vid att se Robin Hood.

Och även om det lär bli svårt att nå den enorma succén med Gladiator som drog in över 3,5 miljarder kronor världen över och vann fem Oscars, däribland bästa film - så tror Grazer att histoiren om Robin Hood är mogen för ett nytt kapitel.

– Den har blivit en metafor i dag. Han försöker skapa rättvisa i en värld med mycket orättvisor. Han för ett korståg för folket. Det är ett universellt tema, säger Grazer till USA Today.

Medverkar i filmen gör också bland andra Cate Blanchett, William Hurt och Vanessa Redgrave. Robin Hood beräknas få svensk biopremiär våren 2010.

Skrivet av: