Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flinck klar för Kleerups Spindelgångaren

Nöje | 31/08/2009 09:20

Beskrivs som en avantgardistisk skärgårdsfilm och har en hemlig regissör.

Han vill ha en miljon bara för att vara med i Melodifestivalen. Och nu är den kontroversielle skådespelaren Thorsten Flinck, 48, återigen i centrum - som huvudrollsinnehavaren Andreas Kleerups pappa i filmen Spindelgångaren.

– Thorsten spelar min far som även är chef till mitt ex. Han kommer ut till min ö och ger mig råd som jag inte vill ha, säger Kleerup till Aftonbladet.

Men Kleerup och Flinck blir inte de enda stjärnorna i filmen som beskrivs som en avantgardistisk skärgårdsfilm. Även musikern och skådespelaren Freddie Wadling, 58, och Alexandra Dahlström, 25, från Fucking Åmål kommer att medverka. Dahlström kommer att spela Kleerups flickvän medan Wadling blir mysfarbrorn som berättar historien.

– Andreas ville att vi skulle korsbefrukta Filmsverige, säger Dahlström.

– Jag tror att det kommer att bli en väldigt rolig och briljant film. Jag tror absolut inte att man behöver oroa sig för att det ska vara smalt och krångligt, säger hon till Aftonbladet.

Filmen, som premiärvisas i början av 2010, kommer att spelas in till stora delar på ön Tjörn på Västkusten.

Skrivet av: