Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT-trollkarl var nazist

- 23/07/2010, 14:07 -
Daniel Karlsson var övertygad nazist i tonåren.

Daniel Karlsson var övertygad nazist i tonåren.

Leif R Jansson / SCANPIX

Nu trollar han för barn i SVT. Men Daniel Karlsson har ett mörkt förflutet som nazist.– Jag var dum i huvudet och hade blivit hjärntvättad.

I veckan tvingades succé-trollkarlen Daniel Karlsson raka av sig håret på grund av en skada. Då kom minnena tillbaka från tonåren, när han var nazist och hatade invandrare.

– Man ville vara cool och farlig. Det hade inte spelat ingen roll om jag blev hårdrockare eller gangsterrappare, bara jag tillhörde något. Att jag sedan råkade bli skinhead är en beklaglig olyckshändelse. Man blev hjärntvättad, säger han till Sydöstran.

För att komma med i gänget bytte han stil och intalade sig att han stod för samma värderingar som nazisterna. Han rakade skallen, bar kängor och bombarjacka.

– Just då tyckte jag att jag var den enda som såg ”den riktiga sanningen”. Som nybliven nazist var det spännande att titta på vapen, göra människor illa och vara kriminell. Jag kunde bli stolt över mig själv när jag läste i tidningen om ett inbrott jag själv begått. Tänkte att ”det var jag - så tuff jag är”, säger han till Sydöstran.

Det var först när Karlsson flyttade och började i ny skola som han insåg vad han gjort.

– Sakta men säkert började tankarna avta men det var ändå väldigt svårt. Först kändes det som att hela Daniel hade ryckts bort. Jag hade inte längre något mål och undrade hur jag nu skulle kunna ”hjälpa Sverige”? Helt befängt, säger han till Sydöstran.

Han väljer nu att prata om sin nazistbakgrund. För att hjälpa andra.

"Jag hoppas att alla inser att detta är något som varit, som jag inte är stolt över, men som jag inte kan förändra utan bara utnyttja för att, som sagt, hjälpa andra. Idag är mina tankar helt annorlunda. Idag vill jag sprida så mycket glädje som möjligt för alla människor med mitt trolleri och min personlighet" skriver han på sin blogg.