Fredrik Wikingsson är upprörd över det fejkade kontot.
1 av 2
Fredrik Wikingsson är upprörd över det fejkade kontot. - Foto: Uffe Ringblom/EPS/Stella Pictures
Det falska kontot har nästan 30 000 följare i skrivande stund.
2 av 2
Det falska kontot har nästan 30 000 följare i skrivande stund. - Foto: Reportagefoto/Stella Pictures22 Stockholm 086539300

"Något litet arsle låtsas vara mig och Filip"

Någon twittrar i "Breaking News"-profilerna Filip och Fredriks namn. Nu ber Fredrik Wikingsson fansen om hjälp för att få bort kontot.


Här twittrar Fredrik

Du kan följa den äkta @fwikingsson . 

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är de senaste i raden av de kändisar vars identitet blivit kapad på Twitter. Nu vädjar Fredrik Wikingsson om hjälp från sina följare för att få stopp på det konto som ihärdigt twittrar i duons namn. 

— Hur stänger jag ner ett fejkkonto på twitter, där något litet arsle låtsas vara jag och Filip? Tack på förhand!, twittrar profilen. 

Som svar får bland annat Wikingsson förslaget att stämma personen, eller personerna, i fråga, men enligt andra råd twittrar Wikingsson senare:

— Gör mig en tjänst, ni som orkar: avfölj, blocka och rapportera @FilipochFredrik. Har inget med oss att göra. 

Det fejkade kontot har över 27 000 följare i skrivande stund och personen bakom kontot för ständigt olika konversationer med sina följare. 

Inte ensam om stulen identitet

I september i fjol valde bland andra Alexander Bard att polisanmäla det falska kontot som startat i hans namn på Twitter. För Aftonbladet berättade Idol-profilen och popstjärnan att folk hörde av sig och undrade om det var han som twittrade.

– Det stod ”Här sitter jag, Alexander Bard, och hånskrattar åt de löjliga Idol-deltagarna”, vilket jag absolut inte gör. Det gjorde jätteont att se och jag kände obehag, sa Alexander  till Aftonbladet då.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!