Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bingo Rimér dissar lata ungdomar

- 12/06/2013, 16:55 -
Bingo Rimér tycker att ungdomar är lata.
1 av 5

Bingo Rimér tycker att ungdomar är lata.

Bingo Rimér/Scanpix

Bilden som postades på hans Instagram.
2 av 5

Bilden som postades på hans Instagram.

Instagram

Han är kritisk till ungdomar som tror att dem blir kända över en natt.
3 av 5

Han är kritisk till ungdomar som tror att dem blir kända över en natt.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Avsaknaden av förebilder är också ett problem.
4 av 5

Avsaknaden av förebilder är också ett problem.

© Nils Jakobsson/Bildbyrån / Nils Jakobsson

Bingo har haft en hel del lata praktikanter.
5 av 5

Bingo har haft en hel del lata praktikanter.

Bingo Rimér

Kändisfotografen kritiserar svenska ungdomar och menar att de är lata. Men han tror sig också veta orsaken. – Det finns inga bra förebilder, allt ska gå fort och ingen har tid eller lust att gå den hårda vägen. Nu kan man bli stjärna över en natt via Instagram, sin blogg eller Youtube, säger han till Nyheter24.

Det är på Instagram som åsikterna kommer fram. Kändisfotografen Bingo Rimér la på onsdagsmorgonen upp en printscreen från en artikel om lata, bortskämda och ansvarslösa ungdomar, från SvD. 

Något som Bingo håller med om och kommenterade sin bild med: "Så sant. Jag ger många chansen att få praktik hos mig via skolan och det är ytterst få personer som håller måttet. Vårt "nya" samhälle har skapat en hel generation med #slackers".

– Jag har haft helt usla praktikanter, jag blir alldeles matt när jag tänker på det. Vissa har velat sluta efter bara en dag och några klarar av bara några timmar, säger Rimér till Nyheter24

Kändisar över en natt

Inlägget har fått fler än hundra kommentarer. Dels från användare som håller med Bingo om kritiken men många menar också att han inte vet vad han pratar om.

Själv tror Rimér att det är en kombination av många olika faktorer som bidrar till att ungdomar i dag är, som han menar, lata och arbetslösa.

– Det finns inga bra förebilder, allt ska gå fort och ingen har tid eller lust att gå den hårda vägen. Nu kan man bli stjärna över en natt via Instagram, sin blogg eller Youtube.

Stockholmare är lata

Kändisfotografen passar också på att ge en känga åt stockholmarna.

– Min erfarenhet är att stockholmare är mer lata än landsortsfolk. Jag undviker helst inbitna stockholmare som bara tror att man kan glida och festa med modeller. 

Två personer han hyllar är sambon Katrin Zytomierska och bloggerskan Blondinbella som han anser är en sunda förebilder "även om Blondinbella tenderar att bli lite väl präktig". 

– Å andra sidan har hon också bråttom med karriär och familj. Det hon gör på ett år har jag gjort på tio år och det gör att unga människor får en helt snedvriden uppfattning hur saker och ting egentligen borde gå till, menar han.