Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Cesarion: Jag får en hel del kommentarer om att jag inte är svensk

Kim Cesarion slog igenom med låten "Undressed".
1 av 5

Kim Cesarion slog igenom med låten "Undressed".

Han är aktiv på Instagram och lägger upp bilder både privata och från konserter.
2 av 5

Han är aktiv på Instagram och lägger upp bilder både privata och från konserter.

Instagram

3 av 5

Instagram

4 av 5

Instagram

5 av 5

Instagram

Nöje | 23/06/2013 19:54

Kim Cesarion kan nog beskrivas som Sveriges nya soulprins. Hans lena röst förför och hans lite tillbakadragna och blyga personlighet charmar publiken. Nyheter24 fick en pratstund med stockholmaren.

Vi sitter i Sonys lokaler i ett litet rum och det är ingen tvekan om att det är Kim Cesarion som äger luften vi just nu andas. Det spöregnar ute ute och han beklagar sig lite över vädret.

– Jag är astrött, jag sover väldigt lite. Nu har jag börjat vakna vid klockan 7-8 varje morgon. Det är upp och jobba, promota, uppträda och sova några timmar. Men idag tror jag att det är vädret.

22-årige Kim slog igenom med låten "Undressed" som har fortsatt att klättra på hitlistorna. Just nu är han aktuell med sommarfestivaler och dessutom är en utomlandslansering på gång. 

Jobbade i klädaffär och som säljare

Allt kickade igång för tre år sedan när Kim kom i kontakt med låtskrivaren Arnthor Birgisson och därefter har det rullat på. Musiken har alltid varit en central del av hans liv även om det har varit andra grejer också.

– Jag jobbade i klädaffär och som telefonförsäljare innan jag mötte Arnthor. Man kan väl säga att jag var en bra telefonförsäljare men är nog bättre som face-to-face-säljare, jag behöver se folk i ögonen för att hitta kemin.

Utsatt för rasism

Kims mamma är svensk-grekiska och pappan är från Guadeloupe, en ögrupp i Västindien. Ursprungen har avspeglats i musiken men främst i hans livsstil. Trots att Kim är född i Stockholm och har växt upp hela sitt liv i Sverige så har han blivit utpekad för att inte vara svensk "för att jag ser ut som jag gör", säger han och sveper med handen över sitt ansikte.

– Det har börjat komma upp massa hatkommentarer nu. Många säger att jag exempelvis inte är svensk. Jag vet vem jag är och de har ingen aning om vilken svensk familj jag kommer från. De här människorna har inte en gata uppkallad efter sin familj och absolut inte två gator i världen efter sina familjenamn. Om de tror att dem är bättre än mig eller nått – come on son. Jag är född i Sverige i Stockholm. Det är gulligt att de försöker men det biter inte på mig.

Kim minns tillbaka på en specifik händelse som inträffade när han var endast tio år gammal.

– Jag var på sjukhuset för att kolla upp mitt knä och stod i glasskön. En äldre man knuffade sig förbi, smällde upp frysen, tog en glass och vände sig mot mig och sa "stick tillbaka dit du kom från". Det roliga är att jag är född på exakt det sjukhuset. 

Det är många journalister som uttalar ditt efternamn försiktigt och kommer med ett "nu vet jag inte om jag vågar uttala det", börjar du bli trött på det?

– Det är en sådan fråga som jag visste skulle komma, bättre att den kommer nu så att jag kan reda ut det från början. Men en fråga jag däremot är trött på är "Vem är Kim Cesarion?". Hur ska man kunna sammanfatta 22 år i ett svar?

Kim anser sig vara en bra personkännare. Han tycker att det går rätt snabbt att bedöma om en människa är genuin eller inte.

– Det har alltid varit en mardrömstanke att träffa någon som är ute efter kändisskap när det gäller förhållanden, alla sorts förhållanden. Man vet ju hur det har gått för folk innan och tilliten är kanske mindre till en början och sen får man jobba på det.

Är det jobbigare att hålla förhållanden privata?

– Jag är singel nu och jag dejtar inte någon, så jag vet inte. Jag har inte behövt hålla något hemligt. Och är det på riktigt så vill man ju kanske inte heller hålla det hemligt heller, då vill man bara visa sina känslor för alla.

Men är det många som raggar på dig ute?

– Det är inte så många, men det är mycket blickar, när man går förbi och någon säger "det är han". En gång hörde jag två tjejer och en kille viska lite längre bort. De lyste upp när de såg mig och jag uppfattade ord som "Undressed". Det är mycket sådant men inga specifika ragg. I de sociala medierna är det många fler som försöker få min uppmärksamhet.

På tal om sociala medier, jag kollade igenom din Twitter…

Följer du? 

Nej, men jag lovar att börja. Men du retweetar det mesta dina fans twittrar till dig?

– Det är mitt sätt att visa uppskattning. Tro det eller ej, men jag försöker svara på så mycket som möjligt. Jag kan inte följa alla, jag måste hålla exempelvis min Instagram intressant för mig själv. Jag känner redan nu att jag följer för många.

På många av dina Instagrambilder visar du din kropp, att du tränar etc, hur ytlig är du?

– Det beror på. Jag bryr mig om det yttre, det är ju ändå det första man ser hos en annan person. Men sen när man har lärt känna personen, så spelar de ytliga grejerna mindre roll. Så jag skulle säga att jag är normalytlig.

Men du tar hand om dig själv också?

– Ser det inte ut så? Vad tycker du?

Jag tycker att det ser bra ut.

– Det? Haha.

Ok, DU ser bra ut. 

– Okej, bra, tack! 

En halvkaxig och charmerande Kim lämnar studion men vädret där ute har inte ändrats.

Kim Cesarions officiella video för "Undressed":