Andrew Tate
Tate skröt på Twitter om sina bilars utsläpp. Det svarade Greta rappt på. - Foto: Tim Aro/TT

Greta Thunbergs svar på världskända influencerns dryga känga har blivit världsnyhet: "Liten k*k"

Influencern och kampsportaren Andrew Tate skickade en dryg känga till Greta Thunberg på Twitter där han skröt om sina lyxbilars utsläpp. Nu har hon svarat och det gjorde hon med råge.


Andrew Tate är en före detta kickboxare som på senare dagar blivit stor på TikTok efter att hans kontroversiella klipp blivit virala. 

Tate beskrivs ha som mål att ”avhumanisera kvinnor” och inspirera män, till stor del unga män, att ta efter hans livsstil och ideologi. Han har tidigare förklarat att han lägger delar av skulden på kvinnor om de blir våldtagna.

– Försätter du dig i en situation där du riskerar att bli våldtagen måste du ha ett visst ansvar, har han bland annat sagt.

2016 kastades han ut från huset i brittiska versionen av Big Brother efter att en video cirkulerade online där han såg ut att slå en kvinna med ett bälte, kallade henne för "hora" och bad henne räkna sina blåmärken.

Mer om det kan du läsa här.

Enligt ett uttalande från Andrew påstod han att hans agerande var ömsesidigt, rapporterar OK.

Andrew Tate ger känga till Greta Thunberg

Influencern har sedan tidigare bannats från Facebook, Instagram och Tiktok, appar där han haft miljontals följare och stor spridning på sina videor. Detta på grund av kontroversiella uttalande som fått hård kritik.

I samband med att Elon Musk tog över Twitter tidigare i år fick Andrew Tate tillbaka sin profil på det sociala mediet.

Under veckan har han nu skrivit ett inlägg riktat till Greta Thunberg där han skryter om sina lyxbilar och deras utsläpp. Någonting hon nu svarat på. 

Nu fylls kommentarsfältet snabbt med hyllande kommentarer till Greta och lika många som gör narr av Tate. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!