Sju personer vårad på sjuhus efter olyckan på Gröna Lund.
Sju personer vårad på sjuhus efter olyckan på Gröna Lund. - Foto: Claudio Bresciani/TT

En död och nio personer vårdas på sjukhus efter olyckan på Gröna Lund – båda barn och vuxna

Nio personer vårdas enligt polisen på sjukhus efter olyckan på Gröna Lund. Berg- och dalbanan Jetline spårade ur och enligt vittnen ska flera personer ha fallit handlöst till marken i från en hög höjd.


Åkattraktionen Jetline spårade ur på Gröna Lund under förmiddagen och flera personer ska enligt vitten ha slungats ur vagnen och fallit handlöst till marken i från en väldigt hög höjd. 

Parken utrymdes snabbt efter olyckan och både polisen, räddningstjänsten, ambulanser och ambulanshelikopter kom till platsen. 

Nio personer vårad på sjukhus efter olyckan på Gröna Lund

Gröna Lunds informationschef Annika Troselius säger till TV4 Nyheterna att minst två personer anträffades skadade på marken efter olyckan. Moa Hummelgård, vakthavande befäl på räddningstjänsten, bekräftar för Aftonbladet att det är flera personer som har ramlat ur attraktionen.

Det är i nuläget fortfarande oklart vad som orsakade olyckan, men parken kommer att hålla stängt tills det är utrett uppger Annika Troselius.

En person död efter att Jetline spårade ur

En person har dött och nio personer våras på sjukhus efter olyckan, skriver polisen på sin sajt. Det ska enligt polisen röra sig om både barn och vuxna. 

Enligt uppgifter är tre barn är förda till Astrid Lindgrens barnsjukhus med lindrigare skador.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!