Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappa bröt lårbenet på sin egen baby

Den fyra månader gamla dottern har enligt åtalet utsatts för misshandel under en lång tid.

Den fyra månader gamla dottern har enligt åtalet utsatts för misshandel under en lång tid.

Hasse Holmberg/Scanpix

Nyheter | 14/12/2012 14:42

Ett skånskt par åtalas misstänkta för att ha misshandlat sin fyra månader gamla dotter. Enligt åtalet ska pappan vid ett tillfälle ha brutit av dotterns lårben med händerna.

SVALÖV. Trots att pappan brutit av den fyra månader gamla dotterns lårben med sina bara händer vägrade föräldrarna att åka till sjukhus.

Enligt åklagaren tog det minst en vecka innan dottern, som led av svår smärta, fick vård. Nu åtalas paret misstänkta för grov misshandel av dottern. 

"Visat särskild hänsynslöshet och råhet"

Mamman åtalas för att hon inte kontaktade sjukvården. Pappan åtalas utöver misshandeln även för grov fridskränkning då han ska ha misshandlat dottern flera gånger under en längre tid. 

Vid ett tillfälle bände eller böjde han flickans vänstra ben så att det gick av. Han misstänks även för att ha slagit henne i magen och ansiktet samt bitit henne.

Föräldrarna har, enligt åtalet, visat särskild hänsynslöshet och råhet då dottern varit totalt skyddslös och utlämnad till sina vårdnadshavare.

Mamman förnekar brott

Pappan erkänner upprepade fall av misshandel och säger att han hört röster som sagt åt honom att skada dottern. Han nekar dock till att avsiktligt ha brutit av flickans ben. 

Enligt Skånska Dagbladet förnekar mamman brott. Hon menar att hon inte vågade kontakta sjukvården av rädsla för mannen.