Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är efterlyst – misstänkt för mord

Abdelkarim Azad är internationellt efterlyst och jagas av polisen.
1 av 1

Abdelkarim Azad är internationellt efterlyst och jagas av polisen.

Nyheter | 10/06/2014 20:33

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 9. Abdelkarim Azad är misstänkt för mord och jagas av polisen – bland annat med hjälp av Facebook.

GÖTEBORG. För tio år sedan, på långfredagen, mördades en man på en svartklubb på Friggagatan i Göteborg. Abdelkarim Azad misstänks ha delat ut de dödande knivhuggen. 

Häktad i sin frånvaro

Azad är internationellt efterlyst och misstänkt för mord. Han jagas bland annat av Fast, rikskriminalpolisens grupp för aktivt sökande efter förrymda, och Interpol.

Efterlyses på Internet

Den misstänkte mördaren finns med på sajten Swedens Most Wanted, där några av Sveriges mest eftersökta brottslingar efterlyses med namn och bild. En person bakom sajten förklarar att alla som syns på listan är misstänkta för brott med minst minst två års fängelse i straffskalan, samt internationellt efterlysta.

– Sen gör vi ingen skillnad, alla publiceras, säger personen till Nyheter24.

Sajten har också fått in "otroligt mycket tips", bland annat via Facebook, vilket enligt personen lett till en hel del gripanden.

Nära samarbete med polisen

Sajten har en egen ansvarig utgivare och drivs inte direkt av polisen, men enligt en representant för Fast-gruppen har de ett nära samarbete.

– Det är inget hobby-snickeri, utan sidan håller hög kvalitet, även om det inte är vi som driver den. 

LÄS MER:

Rullstolsman jagas över hela världen – lurat staten på 13,5 miljoner 

Han är efterlyst – dömd för grovt sexuellt utnyttjande av barn