Manne överklagar sin dom till Högsta domstolen.
Manne överklagar sin dom till Högsta domstolen. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Magnus Andersson/TT

Mannen som dömdes för "punkmordet" överklagar

Mannen som dömdes till 18 års fängelse för "punkmordet" överklagar nu sin dom till Högsta domstolen. Även offrets föräldrar har överklagat och menar att mannen borde få livstid i fängelse.


Den man som tidigare dömts till 18 års fängelse överklagar nu Hovrättens dom till Högsta domstolen. Han dömdes för det så kallade punkmordet, då han tog en 10 år äldre mans liv. I den dom som Nyheter24 tagit del av står det att den dömda mördaren ska ha använt "upprepat och omfattande trubbigt våld" mot offret. Enligt rättsläkaren ska vissa av skadorna ha hänt när offret var vid liv. 

Man i 40-årsåldern döms för mord – offret hittades i grönområde

Fängelse i stället för vård för "punkmord"

Mordet skulle efterlikna kontroversiell sångare

Offrets lik ska ha arrangerats för att likna den kontroversiella GG Allin, en sångare som dog 1993 av en heroinöverdos. Allin hade emellertid planerat att ta livet av sig på scen men dog innan han hann genomföra detta. Han är känd för att ha varit våldsam på konserter, slagits med publiken och bajsat på scen. 

Jonas Åkerlund gör film om kontroversiell punkare

Vill frikännas eller få vård

I Hovrätten kom man fram till att mannen skulle dömas till fängelse eftersom "mannen har ett begränsat vårdbehov, som kan tillgodoses av Kriminalvården". Nu vill mannen frikännas eller dömas till rättspsykiatrisk vård. Han har tidigare varit i kontakt med psykiatrin, men enligt domen från Hovrätten anses mannen ha ett begränsat vårdbehov som kan tillgodoses i fängelset.

4 olösta mord som skakade Sverige

Offrets föräldrar överklagar

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån Siren som Nyheter24 tagit del av, har även offrets föräldrar överklagat domen. De yrkar för att mannen i stället ska dömas till livstids fängelse.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!