FRA inte poppis på Dreamhack

Avlyssnarmyndigheten möttes av kritik när den försökte värva datorintresserade.


Försvarets Radioanstalt, FRA, var och spanade efter unga krypterare som ska hjälpa till med avlyssningen av svenskarna. Det väckte heta känslor och retade upp deltagarna på Dreamhack på Elmia i Jönköping.

FRA var på plats under torsdagskvällen för att hålla föredrag och värva datakunniga ungdomar. Publiken verkade dock inte särskilt mottaglig för avlyssnarmyndighetens budskap.

– De ska väl ljuga ihop någonting om hur de INTE ska spionera på oss medborgare. Min förhoppning är att de blir utbuade, säger besökaren Tim Jansson, till Sveriges Radio.

Några burop blev det dock inte. Sveriges Radio, som först gick ut med uppgiften om burop, har nu korrigerat den uppgiften. Däremot påpekar Rebcka Montelius på sr.se att FRA möttes av tuffa frågor och en överlag kritisk inställning.

Många ungdomar har reagerat mot FRA-lagen, som gör det möjligt för myndigheten att registrera all elektronisk information som skickas över nationsgränserna. Lagen träder i kraft i januari 2009.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.