Att få avokadon att mogna snabbare är inte särskilt svårt.
Att få avokadon att mogna snabbare är inte särskilt svårt. - Foto: Pexels

Enkla knepen – så får du avokadon att mogna snabbare

Är din avokado för hård och omogen? Då finns det några snabba och enkla knep att ta till för att få den att mogna mycket fortare.


1. Använd en papperspåse och frukt

Denna metod utnyttjar den naturliga etylengas som frigörs av vissa frukter, som äpplen och bananer. Etylen är en gas som påskyndar mognadsprocessen hos många frukter, inklusive avokado. Genom att placera avokadon i en papperspåse tillsammans med ett äpple eller en banan skapas en koncentrerad miljö av etylengas som hjälper avokadon att mogna snabbare. Efter 1-2 dagar bör avokadon vara tillräckligt mogen.

2. Använd ett nyhetspapper

Ta en omogen avokado och linda den noggrant i ett nyhetspapper. Se till att den är ordentligt inlindad för att hålla gasen inuti. Placera sedan den inlindade avokadon på en plats med rumstemperatur och låt den vara i ett eller två dygn, beroende på dess mognadsgrad. Kontrollera avokadon regelbundet genom att försiktigt känna på den genom papperet för att avgöra om den har mjuknat till den önskade konsistensen.

3. Använd ugnen

Att använda ugnen för att mogna en avokado är en mer riskabel och ovanlig metod, men den kan användas om du är i stort behov av en mogen avokado snabbt. Genom att förvärma ugnen till en låg temperatur på cirka 95°C och linda in avokadon i aluminiumfolie, kan du skapa en miljö där etylengasen koncentreras kring frukten. Ta ut den efter 10 till 15 minuter. Observera att denna metod kan förändra avokadons smak och konsistens, och det kan vara svårt att få exakt rätt mognadsnivå, så var försiktig.

Läs mer här:

Sugen på avokado? Här är 50 urgoda recept på avokadorätter att testa

/
/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!