Arsenal vann årets Community Shield mot Manchester City efter straffläggning.
Arsenal vann årets Community Shield mot Manchester City efter straffläggning. - Foto: Beate Oma Dahle /NTB/ TT

Arsenal vann Community Shield efter straffdrama

Det är inte bara under VM i Australien och Nya Zeeland som det bjuds på straffdrama. Efter straffsparksläggning vann Arsenal årets Community Shield mot Manchester City med 4–1. City har därmed förlorat tre raka Community Shield-matcher.

På söndagskvällen spelades årets upplaga av Community Shield i London. Matchen spelas varje år mellan Premier League-mästaren och FA-cupmästaren i den engelska herrfotbollen. Om samma lag som vinner ligan även vinner cupen, står i stället laget som kom tvåa i Premier League för motståndet.

Manchester City vann både Premier League och FA-cupen förra säsongen och motståndarna blev då Premier League-tvåan Arsenal.

Men det skulle till en början bli en händelselös match mellan topplagen.

Manchester Citys storstjärna Erling Haaland gjorde inte mycket väsen av sig i matchen och blev utbytt mot Cole Palmer i andra halvlek.

Det skulle dock visa sig vara ett succédrag.

I den 77:e minuten slog 21-åringen till med ett riktigt klassmål och gav Manchester City ledningen med 1–0.

1–0 såg ut att bli matchens slutresultat, men i den elfte tilläggsminuten kvitterade Arsenals Leandro Trossard till 1–1.

Premier League-säsongen skulle därmed inledas med straffsparksläggning.

Manchester City bjöd på svaga straffar där både Kevin De Bruyne och Rodri missade. Arsenal var däremot desto starkare och vann straffavgörandet med 4–1.

Manchester City inleder Premier League-säsongen på fredag nästa vecka mot nykomlingarna Burnley. Arsenal inleder säsongen dagen efter (lördag) mot Nottingham Forest.