Atlético Madrids Antoine Griezmann.
Atlético Madrids Antoine Griezmann. - Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Atlético vann Madridderbyt efter nickmålsfest

Det var Atlético Madrid som drog det längsta strået i La Liga-mötet mot Real Madrid. Efter en nickmålsfest vann "Los Colchoneros" Madridderbyt med 3–1.

Atlético Madrid fick en flygande start på hemmaplan under söndagens Madridderby mot Real Madrid.

I den fjärde matchminuten kunde Álvaro Morata möta Linos inlägg med pannan och nicka in 1–0 för Atlético.

Kvarten senare var det dags för Antoine Griezmann att utöka ledningen när även han nickade in bollen i mål.

Men Real Madrid skulle reducera genom Toni Kroos som i den 35:e matchminuten kyligt placerade in bollen i det vänstra hörnet.

Med minuten kvar av den första halvleken var gästerna nära en kvittering, men Eduardo Camavingas mål dömdes bort som offside.

Efter endast 30 sekunders spel i den andra halvleken slog Morata till igen med pannan och nickade in 3–1 för sitt Atlético, vilket även blev matchens slutresultat. Förlusten för Real Madrid blir lagets första denna säsong.

För Real Madrid väntar nu Las Palmas på onsdag. Atlético Madrid möter Osasuna på torsdag.