Manchester Citys Manuel Akanji firar ett mål tillsammans med Erling Haaland.
Manchester Citys Manuel Akanji firar ett mål tillsammans med Erling Haaland. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

City planenligt vidare – efter drömstart

Manchester City är planenligt vidare till kvartsfinal i Champions League. Regerande mästaren slog FC Köpenhamn med totalt 6–2. Även Real Madrid är vidare, efter en jämn batalj med RB Leipzig.

Regerande mästaren Manchester City fick en drömstart mot Köpenhamn i returen av Champions Leagues åttondelsfinal.

Redan efter nio minuter stod det 2–0 (totalt 5–1) till hemmalaget, och trots ett tröstmål för Köpenhamn var matchen punkterad.

Stjärnan Erling Braut Haaland satte 3–1 strax före paus, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Köpenhamns svenske talang Roony Bardghji blev inbytt med dryga halvtimmen kvar att spela, medan Jordan Larsson fick följa hela matchen från bänken.

För Köpenhamn saknades kaptenen Viktor Claesson, som skadade sig i en match mot Midtjylland förra veckan och förväntas vara borta till början av april.

Jämnare var det mellan Real Madrid och Leipzig. Real Madrid hade med sig 1–0 efter det första mötet, och när Vinicius Junior gav laget ledningen också i returen såg det så gott som klart ut.

Leipzig kom dock tillbaka och kvitterade till 1–1, men fler mål än så blev det inte och därmed är Real Madrid vidare till kvartsfinal med totalt 2–1.

Real Madrids Vinicius Junior firar efter sitt mål mot Leipzig.