Sveriges förbundskapten Jon Dahl Tomasson.
Sveriges förbundskapten Jon Dahl Tomasson. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

"Våra viktigaste matcher kommer i september"

Debuten med Sverige slutade med en 2–5-smäll borta mot Portugal. Då blickade nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson främst mot höstens Nations League. Det viktigaste i fotboll är att vinna, men våra viktigaste matcher kommer i september, säger dansken till Viaplay.


Anfallaren Gustaf Nilsson snyggade till siffrorna i slutet med sitt nickmål, men faktum kvarstår. Det svenska herrlandslaget i fotboll blev överkört – 2–5 – borta mot Portugal i Jon Dahl Tomassons debut som förbundskapten.

— Det var en svår match. En stor utmaning, som förväntat. Det är klart att det aldrig är bra att förlora en match och släppa in fem mål, säger Tomasson till Viaplay efter matchen.

Han säger att detta var den första fasen på en längre resa och att det kommer att ta tid att implementera ett mer offensivt spel.

— Jag tycker att vi började båda halvlekarna bra, där vi vann bollen högt på deras planhalva. Men vi gav bort lite onödiga chanser, säger förbundskaptenen.

Sverige möter Albanien på Friends arena på måndag. Därefter väntar nya vänskapslandskamper i juni mot Danmark och Serbien innan det blir tävlingslandskamper i september.

Då ställs Blågult mot Azerbajdzjan och Estland i C-divisionen av Nations League.

— Våra viktigaste matcher kommer i september. Inget är perfekt från start, säger Jon Dahl Tomasson.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!