Fridolina Rolfö, längst till höger, firar sitt 2–0-mål med lagkompisarna i Barcelona. - Foto: Joan Monfort/AP/TT

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Brann har inget att skämmas för efter kvartsfinalen mot regerande Champions League-mästaren Barcelona. Även om båda matcherna blev förluster – den första slutade 2–1 till Barcelona – stod uppstickarlaget från Norge upp bättre än de flesta hade räknat med.

I torsdagens retur i Spanien dominerade hemmalaget Barcelona. Men norskorna bet ifrån bra och det krävdes ett ögonblick av briljans från världens bästa spelare för att spräcka nollan.

Aitana Bonmatí fick bollen vid straffområdesgränsen, mittfältsstjärnan vände några gånger fram och tillbaka framför en motståndarförsvarare, och placerade sedan elegant in 1–0 i det bortre hörnet.

Kort efter paus punkterades i princip dubbelmötet, och det var Fridolina Rolfö som gjorde det. Norskan Caroline Graham Hansen tog sig in i straffområdet från högerkanten och fick sånär in bollen på egen hand. Men efter några studsar på Brann-försvarare, samtidigt som målvakten Aurora Mikalsen misslyckades med att få tag i den, hamnade den framför den svenska landslagsstjärnan som kunde peta in 2–0 från någon decimeters avstånd.

Den högljudda Brannklacken fick dock skäl att fira i den 70:e minuten. Justine Kielland stod för den fina framspelningen och inhopparen Tomine Svendheim avslutade med en perfekt avvägd bredsida till 1–2.

Brann hade faktiskt chanser att också kvittera matchen, men utan att kunna ta till vara på lägena.

I stället rullade Patricia Guijarro in 3–1 i slutminuterna, vilket gav 5–2 totalt.

Barcelona ställs härnäst mot svensklaget Chelsea i semifinal.