Oscar Engsund har lämnat Oskarshamn för spel i HV71 vilket skapat reaktioner och en otrygg miljö för backen och hans familj. Arkivbild.
Oscar Engsund har lämnat Oskarshamn för spel i HV71 vilket skapat reaktioner och en otrygg miljö för backen och hans familj. Arkivbild. - Foto: Pär Bäckström/TT

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.


På en fråga vad har fått skrivet till sig svarar backen:

— Att om jag visar mig i Oskarshamn igen så kanske jag inte går gåendes därifrån igen. Sådana saker, säger han till tidningen.

Inför den här säsongen värvades Oscar Engsund hem till moderklubben Oskarshamn efter flera framgångsrika säsonger i Luleå där han var assisterande lagkapten.

Året i Oskarshamn blev däremot inte som varken han, klubben eller supportrarna hoppades. IKO slutade sist i SHL och fick möta småländska rivalen HV71 i kvalet. Jönköpingslaget vann den sjunde och avgörande matchen i slutet av mars och blev kvar i högstaligan. Samtidigt som Oskarshamn åkte ur.

I måndags blev Engsunds övergång mellan lagen, som han båda representerat på juniornivå, offentlig. Sedan dess ha reaktionerna varit många.

— Jag förstår allas reaktioner, men det går till en viss gräns för vad man kan skriva. Jag har ju familj och det tar hårt på dem också, säger han.

TT
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!