Markus Åkerblom kommer tillbaka till svensk klubblagsishockey. Säsongen 2017-2018 tränade han bland annat Leksand men fick sparken i mitten av säsongen. Arkivbild.
Markus Åkerblom kommer tillbaka till svensk klubblagsishockey. Säsongen 2017-2018 tränade han bland annat Leksand men fick sparken i mitten av säsongen. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.


"För mig är det inget hokus pokus och det finns inte heller någon magisk formel utan det är genom hårt arbete, långsiktighet och kontinuitet som vi ska nå framgång", säger Markus Åkerblom i ett uttalande på klubbens webbplats.

54-åringen från Östersund har de senaste två säsongerna tränat Thurgau i den schweiziska ligan. Under vinter-OS i Peking för drygt två år sedan var han en del av Tre Kronors ledarstab.

AIK slogs den här säsongen ut i kvartsfinal mot Mora i det hockeyallsvenska slutspelet. Efter uttåget blev det klart att tränaren Anton Blomqvist lämnar AIK för att träna HV71 i SHL nästa säsong.

TT
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!