En kul kväll på Emirates för Arsenal. Londonrivalen Chelsea kördes över med 5–0.
En kul kväll på Emirates för Arsenal. Londonrivalen Chelsea kördes över med 5–0. - Foto: Kin Cheung/AP/TT

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.


Utslaget ur Champions League i dubbelmötet med Bayern München och mellan de matcherna 0–2 hemma mot Aston Villa i Premier League.

Dagar som testade karaktärer i Arsenal.

Responsen på motgångarna var precis den managern Mikel Arteta ville ha.

2–0 borta mot Wolverhampton i lördags följdes upp med storsegern hemma mot Chelsea – och Arsenal är i allra högsta grad med i kampen om ligaguldet.

Leandro Trossard visade vägen, framspelad av Declan Rice, redan efter fyra minuter. Efter pausen ökade Ben White och Kai Havertz tidigt till 3–0. Havertz spädde på med ett andra mål mot sin gamla klubb. Och White ville inte vara sämre. Elegant bredsidade högerbacken in 5–0.

En historisk kväll för Arsenal. Klubben har aldrig vunnit större mot Chelsea i ligaspelet.

I och med trepoängaren är "The Gunners" på nytt i serieledning, tre poäng före Liverpool och fyra före Manchester City. Dock har Arsenal spelat en match mer än Liverpool och två fler än City.

Redan till helgen väntar ännu ett Londonderby, borta mot Tottenham.

Liverpool tar sig an Everton på Goodison Park i ett annat klassiskt rivalmöte på onsdagskvällen medan Manchester City möter Brighton borta på torsdag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!