Norrköping stod för en mäktig vändning mot Elfsborg.
Norrköping stod för en mäktig vändning mot Elfsborg. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Elfsborgs tunga kollaps: "Det är oförsvarligt"

Elfsborg hade ledningen med 2–0 i paus borta mot Norrköping. Sedan rasade allt för boråsarna. Norrköping vände och vann med 4–2.

Elfsborgs Johan Larsson hade svårt att hitta någon bra förklaring till kollapsen när han kom till intervjumikrofonen hos Discovery+ efter slutsignalen.

— Det är oförsvarligt och det är för dåligt. Vi har händelserna under kontroll i första halvlek och leder med 2–0, bjuder in dem i matchen. Det är alldeles för dåligt, det är alldeles för tafatt. Det är bara inte okej, säger ytterbacken.

För mindre än ett halvår sedan var hans Elfsborg med och slogs om SM-guldet ända in på mållinjen i den sista omgången. Nu har den fotbollsallsvenska säsongen börjat som en liten mardröm, med bara fyra poäng efter fem matcher.

— Nu har det hänt i fyra matcher av fem att vi har spelat en halvlek och sedan ställt ut skorna i andra, suckar Johan Larsson.

Michael Baidoo och Simon Hedlund gjorde målen som satte Elfsborg i förarsätet i första halvlek.

Christoffer Nymans långskott i 56:e minuten blev sedan också startskottet för Norrköpings vändning. Ismet Lushaku kvitterade fem minuter senare, Nyman knoppade in 3–2 i 74:e innan Arnor Traustason spikade slutresultatet.