Thomas Tuchel har snart tränat Bayern München för sista gången. Arkivbild.
Thomas Tuchel har snart tränat Bayern München för sista gången. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Efter ryktena – Tuchel lämnar Bayern trots allt

Diskussioner har förts – men Bayern München och Thomas Tuchel kunde inte komma överens. Därmed är det nu helt klart att han lämnar tränarjobbet i storklubben.


Redan i februari kom Bayern München och Tuchel överens om att bryta kontraktet i förtid och att tysken skulle lämna klubben i sommar. Men på senare tid har det tisslats om att Tuchel, som bara var minuter från att föra Bayern till Champions League-final, ändå skulle bli kvar nästa säsong.

— Det var nya diskussioner, men vi kunde inte komma överens. Så vi håller fast i överenskommelsen från i februari, säger Tuchel enligt fotbollsklubbens hemsida.

Helgens ligaavslutning mot Hoffenheim blir därmed den sista matchen för Tuchel, som kom till Bayern München i mars i fjol.

Bayern ligger tvåa i Bundesliga och kommer sluta säsongen utan att ha vunnit någon titel.

— Om man ska analysera säsongen i en mening kan man såklart säga att en titellös säsong i Bayern inte är tillfredsställande, säger 50-åringen.

Samtidigt påpekar han att Bayerns poängskörd i ligan i normala fall hade räckt för att vinna, men att Leverkusen inte har förlorat på hela säsongen. Och att Champions League-säsongen var "perfekt fram till den 87:e minuten i Madrid".

— Vi kommer aldrig undandra oss vårt ansvar, men vi har rätt att lämna med huvudet högt efter dessa 15 månader, säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!