Dejan Kulusevski har sprungit längre än alla spelare i Premier League hittills denna säsong.
Dejan Kulusevski har sprungit längre än alla spelare i Premier League hittills denna säsong. - Foto: Dave Thompson / Henrik Montgomery/TT

Dejan Kulusevskis stora succé – det är svensken bäst på i hela Premier League

Dejan Kulusevski har hittills fått spela från start i varje match för Tottenham i årets Premier League-säsong. Då har svensken imponerat med sin uthållighet och löpstyrka – och till och med gjort det bättre än alla andra spelare i ligan.


Tottenham Hotspurs och Sveriges 23-åriga stjärna Dejan Kulusevski har överträffat alla andra spelare i Premier League när det gäller löpsträcka denna säsong, som först nämnt av The Boot Room.

Kulusevski har springit en totaldistans på 47,07 kilometer över fyra matcher, enligt statistik från Premier League. Detta placerar honom före andra erkänt uthålliga spelare som Bruno Fernandes i Manchester United och Declan Rice i Arsenal, som intar andra och tredje plats på listan över de spelare som har sprungit längst denna säsong.

Inte nog med det, svensken har även satt rekord för den längsta distansen som sprungits i en enskild match hittills, med en imponerande sträcka på 13 kilometer i matchen mot Bournemouth 26:e augusti.

Här är alla 20 Premier League-lagens bekräftade trupper – efter transferfönstret

Imponerar på nya Tottenham-tränaren

Trots den ökade konkurrensen i laget, som nytillskotten Manor Solomon och Brennan Johnson, har Kulusevski fortsatt att visa upp en imponerande arbetsmoral och ansträngning på planen. Hans insatser har nog inte gått obemärkta av Tottenhams nya tränare Ange Postecoglou, som lär uppskatta svenskens arbetskapacitet och löpstyrka.

Kulusevski och hans lagkamrater i Tottenham förbereder sig nu för att möta Sheffield United på lördag, med en tydlig förhoppning om att fortsätta den positiva trenden och entusiasmen som råder kring klubben just nu.

LÄS MER: Arsenal-mittbacken kunde blivit anfallare: "Ville göra mål i varje match"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!