Modo i fritt fall

Ny storförlust mot Färjestad.


Färjestad var helt överlägset i första perioden och 0-2, efter mål av Bastiansen och Paulsson, var i underkant. Modo var helt under isen och verkade sitta kvar i omklädningsrummet. I periodens två sista minuter vaknade Modo till och skapade ett par chanser.

– Vi vet att Modo är lite skärrade. Jag var själv med i Timrå om den situationen för några år sen. Det var viktigt med ettan och tvåan på dem, säger FBK:s kapten Sanny Lindström i PPV.

Modo började andra bättre än i första perioden men de var fortfarande inte riktigt med i matchen. Förhoppningen fanns om att det kanske kunde bli jämt när Modo fick in reduceringen till 1-3 men då drog de på sig några onödiga utvisningar där Färjestad var effektivt.

Det stod 1-5 efter andra. Madsen gjorde Modos mål. Vallin, Umicevic och Marcus Johansson gjorde FBK:s.

Holtet utökade till 1-6 i tredje perioden. Sedan fick Modo en liten tändning och gick upp till 3-6 genom Eriksson och Svartvadet. Men tändningen kom för sen och Modos kris blir bara värre.

– Vi spelade inte som ett elitserielag. Det här är den sämsta match vi gjort sedan jag kom hit, det är ärligt talat obegripligt hur ett lag kan spela så dåligt, säger tränaren Miloslav Horava som inte rädd för att han nu kan förlora jobbet.

– Jag kan förlora mitt jobb, men jag är inte rädd. Så är det i den här branschen. Det är upp till styrelsen att ta ett sådant beslut, och om den anser att det är bäst för laget att jag slutar så accepterar jag det, säger han till Allehanda.

Enligt tillförordnade sportchefen Fredrik Andersson har Horava ingen anledning att oroa sig för jobbet.

– Det är inte i dem problemet sitter, säger Andersson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!