Kapten Klasen får Södertälje att vinna.
Kapten Klasen får Södertälje att vinna.

"De visar mer hjärta"

Åttonde raka förlusten för Skellefteå. Södertälje fick äntligen vinna.


Vad passar inte så bra för ett lag med sju raka förluster och ett ängsligt anfallsspel? Ja, att man tappar försvarsspelet ännu mer, kanske. Skellefteå har tre av sex ordinarie backar på JVM och det märktes idag borta mot Södertälje, då bortalaget var mer än tillåtet virrigt i egen zon.

Då dessutom lagets offensiv aldrig visade några egentliga livstecken under matchen, blir en 4-1 förlust tämligen logisk, även om man nu mötte tabelljumbon.

Christoffer Norgren, kapten i Skellefteå, menar att det i första hand är ett mentalt problem.

- Vi vann mycket i början på att vi spelade med ett stort hjärta. Nu känns det som att motståndarna har mer hjärta än oss däreute, säger han till ppv.

- Sedan kan man snacka om taktik hit och dit...vi pratade mycket om försvarspelet innan uppehållet, men..., funderar Norgren vidare.

"Vi var överlägsna"

I Södertälje gjorde Linus Klasen sin första match som lagkapten och fixade i den ett mål och ett assist. Samme notering som den 18-årige juniorbacken Tim Heed, som till den gamle SSK-backen Jonas Heed.

- Det är kul att se. Han är en ung kille som är oerhört spelskicklig och går in och gör det bra, säger Klasen om den sparkade Ryan Glenns ersättare.

Lagets mer omtalade nyförvärv, Patrick Yetman, fick också en assistpoäng med sig från matchen.

- Det är bra med lite nya injektioner. Men det är så här vi ska spela resten av säsongen. Jag tycker vi var överlägsna Skellefteå i den här matchen och målet är fortfarande slutspel för oss, menar Klasen.

Sett till dagens match, var man åtminstone mer slutspelsmässiga än Skellefteå.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!