Sören Persson får fortsätta, men måldomaren fick sparken. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
4 av 4

"Antingen är han partisk eller direkt inkompetent"

Efter det kontroversiella domslutet väljer nu Hockeyligan att ge måldomaren Pierre Dahmen sparken.

Matchfakta från matchen mellan AIK och SAIK:

Mål: 1-0 (03:15 första perioden) Rastislav Pavlikovsky, 2-0 (06:42) Johan Andersson, 3-0 (05:59 i andra perioden) Daniel Bång, 3-1 (02:24 tredje perioden) Pierre-Edouard Bellemare, 3-2 (14:10) Joakim Lindström, 4-2 (19:43) Daniel Rudslätt.

Domare: Sören Persson

Arena: Hovet

Publiksiffra: 6 578

STOCKHOLM. Skellefteå låg under med 2-0 borta mot AIK i inledningen av den andra perioden när Joakim Lindström rakade in pucken i Gnagets kasse.

Domaren Sören Persson kunde inte avgöra huruvida pucken gått i mål eller inte och valde att måldomaren skulle granska reprisbilderna.

Till SAIK:s stora bestörtning dömde Pierre Dahmen bort det uppenbara målet trots att samtliga på Hovet kunde se på jumbotronen att pucken klart och tydligt hade passerat mållinjen. Beslutet har nu fått enorma konsekvenser för Dahmen.

Hockeyligan väljer helt sonika att ge den omdiskuterade domaren sparken.

Väntat beslut

Nyheter24:s Skellefteåskribent, Magnus Lindberg går hårt åt den sparkade domaren.

"Det var ett väntat beslut att Dahmen skulle få sparken, efter hans fadäs igår, som gjorde att klubben i hans hjärta, Gnaget, gick och vann matchen."

Lindberg menar vidare att det var ett groteskt övertramp från domarens sida som inte bara kostade Skellefteå segern utan också en stor moralisk plump.

Han hävdar dessutom att en måldomare som inte kan vara opartisk vid sina bedömningar bör inte få tillåtelse att sitta på sin position.

Var han däremot opartisk under granskandet, men missade det uppenbara målet, ska han få sparken för sin inkompetens.

Se höjdpunkter och det omdiskuterade domslutet här.