Paulina Paow Danielsson och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Paulina "Paow" Danielsson riktar kritik mot kändisar som röstar rött. - Foto: Stella Pictures, Mats Andersson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Paows attack mot svenska kändisar inför valet: "Bara sjukt"

Paulina "Paow" Danielsson har tröttnat på att flera svenska kändisar röstar rött – nu ryter bloggerskan och "Paradise Hotel"-deltagaren ifrån.


Många svenska kändisar tar tydligt avstånd från Sverigedemokraterna och andra högerextrema partier. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur skådespelaren Joel Kinnamans video mot rasism som snabbt blev viral och hyllades av kändisar som Axwell, Kenza, Benjamin Ingrosso, Rebecca Stella, Viktor Frisk, Timbuktu och många fler.

Även skådespelaren Kjell Bergqvist satte ner foten och startade Facebookgruppen "Vad som helst men aldrig SD".

Flera kändisar hyllade Joel Kinnamans antirasistiska video. Bildkälla: Instagram/joelkinnaman

Influencers som Linn Ahlborg, Alexandra "Kissie" Nilsson och Bianca Ingrosso har kritiserat Sverigedemokraterna, och artisterna Zara Larsson och duon Rebecca och Fiona är inte heller några fans av Jimmie Åkessons parti.

Men den tidigare "Paradise Hotel"-deltagaren och bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson, 24, riktar nu kritik mot de kändisar som röstar på och förespråkar de röd-gröna partierna.

"Känns som att alla ”kändisar” röstar på sossarna, miljöpartiet, F! och vänstern. Det är klart att dem som har ett programledarjobb på SVT och 100 000 följare på Instagram och några miljoner på företagskontot inte bryr sig ifall skatten höjs lite för att dem sitter där i sina avbetalda lägenheter inne i stan. Så det kommer inte att påverka dem alls", skriver Paulina i sin blogg.

Paulina tycker att det känns "trendigt att hata vissa partier".

Paulina "Paow" Danielsson riktar kritik mot svenska kändisar. Bildkälla: Stella Pictures.

"Det är jävligt enkelt att ”vilja hjälpa” när man inte påverkas negativt alls av det. Sen att det är ”trendigt” att hata vissa partier och sprida en massa propaganda är ju också bara sjukt", skriver Paulina.

Paow skriver att hon är medveten om att hon har kontroversiella åsikter och inte är särskilt politiskt korrekt.

"Det sätter mig automatiskt ”utanför” i vissa sociala situationer med andra personer i mediasverige. För där hyllas man inte för att man står upp för sina åsikter", skriver hon vidare.

Vad Paow själv ska rösta på berättar hon inte, men hon väckte starka känslor när hon tidigare i veckan kastade en valsedel från Socialdemokraterna i papperskorgen.

Paow visar sitt stöd för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Bildkälla: Mats Andersson/TT Bild

Hon har tidigare uppmärksammats efter att ha uttryckt flera olika rasistiska åsikter.

"En massa killar på bussen beter sig faktiskt som apor och trashar bussen och är enligt mig äckliga utlänningar som borde bo i sina hemländer, för där visar dom i alla fall respekt och skulle aldrig göra som dom gör här", har hon skrivit i sin blogg. I samma inlägg använde hon även n-ordet. 

Efter terrorattackerna i Paris så hyllade Paow även Sverigedemokraterna.

"Go SD säger jag bara. Så man kan våga åka tunnelbana och visa sig på stan utan att vara rädd för att bli ihjälbombad", skrev Paow och tillade att hon även hoppas att de vinner nästa val.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!