Kanye West och den amerikanska presidenten Donald Trump
Kanye West bryter nu med den amerikanska presidenten Donald Trump. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Kanye West bryter med Donald Trump: "Har blivit utnyttjad"

Rapstjärnan Kanye West tar nu avstånd från den amerikanska presidenten Donald Trump, och i en serie tweets berättar Kanye om anledningen.


Rapstjärnan Kanye West, 41, har haft det hett om öronen den senaste tiden. Anledningen är hans uttalanden om politik och hans vurmande för den amerikanska presidenten Donald Trump

Kanye och Donald har träffats flera gånger den senaste tiden, och Kanye har ofta synts i den röda kepsen "Make America Great Again" som är Trump-anhängares favoritaccessoar.

– Trump har förmågan att göra vad folk säger att du inte kan göra, att göra det omöjliga, sa Kanye i våras.

Kanye West i sin MAGA-keps. Bildkälla: Stella Pictures

Men nu har Kanye kommit på andra tankar. På sin Twitter skrev Kanye under tisdagen:

"Jag ser klart nu och jag inser att jag har blivit utnyttjad för att sprida ett budskap som jag inte tror på. Jag tar nu avstånd från politik och ska enbast fokusera på att vara kreativ!", skrev Kanye.

"Skadan är redan skedd"

Nu möts Kanye av starka reaktioner från flera läger. De konservativa Trump-anhängarna kallar nu Kanye för en "sellout" som har vikt sig, och andra tycker att Kanyes avbön inte är nog. Skadan är redan skedd, menar vissa, skriver Variety.

Tidigare i år kritiserades Kanye efter ett uttalande som fick många att se rött.

– De kunde ha stoppat det. De kunde ha sagt "Hörni, nu går det för långt". När du hör om slaveri som pågick i 400 år...I 400 år? Det låter som ett val, sa Kanye i en intervju, något som CNN rapporterade om då.

I slutet av augusti bad Kanye om ursäkt för sitt uttalande i en tårfylld intervju, skriver People.

Kim Kardashian och Kanye West. Bildkälla: Stella Pictures

Kanyes hustru Kim Kardashian, 38, var långt ifrån glad över Kanyes uttalande om slaveri. I en intervju på CFDA Fashion Awards så berättade Kim om sina känslor för makens åsikter. 

– Skrek jag om det? Grät jag över det? Bråkade vi om det? Japp. Vi har olika syn på saker ibland, berättade Kim då, skriver BBC.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Rätt av Kanye att bryta med Trump?
Tack för din röst!