- Foto: Instagram/cbergfeldt/Staffan Löwstedt/SvD/TT

Carina Bergfeldt gör miljoninsamling till barn i Afghanistan: "Kan få skäll av SVT"

Carina Bergfeldts insamling till utsatta barn i Afghanistan har fått enormt genomslag på sociala medier. Men programledaren var rädd att inte alla skulle uppskatta initiativet riktigt lika mycket.


För två dagar sedan startade korrespondenten och programledaren Carina Bergfedlt, 41, en insamling för att utsatta barn i Afghanistan ska få en chans till utbildning. 

"Jag har precis swishat 57kr till Svenska Afghanistankommittén på 9007808. Om 99 personer som läser detta gör samma sak får de lika mycket pengar som den andra hjälporganisationen fick igår, så att de kan fortsätta hjälpa barn att få en chans", skrev hon på sin Instagram.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Samlade in miljonen

Men vi gissar att Carina aldrig hade vågat hoppas på det genomslag som hennes initiativ visade sig få. 

På en dag hade drygt 14 500 personer samlat in över 800 000 kronor till barnen i konfliktdrabbade Afghanistan. 

Redan under onsdagseftermiddagen steg den siffran till en miljon – och en tacksam Carina Bergfeldt översköljde sina följare med tacksamhet.

"Fick precis följande sms. Det må vara skickat till mig, men det tillhör er", skrev hon på Instagram.

"Vet inte om jag får göra så här"

Trots den stora succén var Carina rädd att insamlingen skulle kunna ogillas på vissa håll. 

"Jag vet i ärlighetens namn inte om jag får göra så här, så det är möjligt att jag får skäll av SVT:s etikavdelning eller någon chef inom kort", skrev hon på Instagram i samband med att insamlingen startade. 

Hon tillade att man borde ha rätt att ta någons parti när det gäller barn – och det ställningstagandet verkar hon definitivt dela med en hel del människor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!