Spelbolaget Betsson slår rekord i både intäkter och vinst i tredje kvartalet, enligt en omvänd vinstvarning. Arkivbild.
Spelbolaget Betsson slår rekord i både intäkter och vinst i tredje kvartalet, enligt en omvänd vinstvarning. Arkivbild. - Foto: TT

Betsson räknar med rekord – aktien rusar

Spelbolaget Betsson räknar med rekord både vad gäller intäkter och vinst i tredje kvartalet.Aktien rusar uppåt med över 10 procent efter den omvända vinstvarningen.


Betsson räknar med att intäkterna under kvartalet lyfter till rekordhöga 199-201 miljoner euro, vilket beräknas lyfta rörelseresultatet till 37,5-39,0 miljoner euro.

"En generellt hög kundaktivitet i kombination med en fördelaktig intäktsmix och skalbarheten i Betssons affärsmodell har bidragit till det höga rörelseresultatet", skriver bolaget i ett pressmeddelande inför delårsrapporten för tredje kvartalet, som ska komma den 26 oktober.

Tillväxten är särskilt stark i Latinamerika samt i Central- och Östeuropa och Centralasien, enligt bolaget.

"En ytterligare drivkraft för tillväxten i det tredje kvartalet har varit hög omsättning i sportboken tack vare den tidigarelagda säsongsstarten för de europeiska fotbollsligorna i augusti, på grund av det kommande världsmästerskapet i fotboll i november-december", skriver Betsson.

Med kurslyftet har Betssons aktie lyft med nästan 50 procent sedan årsskiftet samtidigt som Stockholmsbörsen ligger på minus 30 procent.

TT